Studentlid

Van aanstormend talent naar succesvol schrijver. Jouw zakelijke carrière begint bij de Auteursbond.

Volg je een schrijf- of vertaalopleiding? Maak alvast kennis met de zakelijke kant van je beroep en word gratis lid van de Auteursbond.

Een goed begin

Je houdt je het liefst bezig met verhalen maken, maar na je afstuderen ga je aan de slag als zzp’er. Wat komt daar allemaal bij kijken? Als studentlid van de Auteursbond krijg je alvast een inkijkje in hoe je als schrijver of vertaler ook succesvol ondernemer kunt zijn.

Interessante ontmoetingen

Studentleden van de Auteursbond kunnen deelnemen aan workshops, masterclasses, lezingen en borrels. Dat is leuk en leerzaam, maar ook dé manier om studenten van andere opleidingen en professionele schrijvers te ontmoeten.

Kom op voor het vrije woord

De vrijheid om te schrijven wat je wilt, hoe jij dat wilt én daar goed betaald voor krijgen: daar zet de Auteursbond zich voor in. Hoe meer schrijvers we vertegenwoordigen, hoe sterker we staan. Ook als studentlid lever je een bijdrage. Doe mee!

In het kort

  • Doe mee aan workshops, masterclasses, lezingen, borrels en meer
  • Ontvang maandelijks de nieuwsbrief van de Auteursbond
  • Krijg 2 keer per jaar het magazine thuisgestuurd
  • Steun het collectief dat opkomt voor de rechten van schrijvers
Ja, ik word studentlid van de Auteursbond

Voorwaarden

Studentlid

Om voor een studentenlidmaatschap van de Auteursbond in aanmerking te komen volg je een schrijvers- of vertalersopleiding of een soortgelijke (vak)opleiding.

Het studentenlidmaatschap duurt tot maximaal een jaar na de afstudeerdatum. Na de verwachte afstudeerdatum van een studentlid vindt een toetsing plaats en wordt bepaald of de student-status wordt verlengd. Een studentenlidmaatschap kan te allen tijden worden opgezegd.

Een studentlid heeft geen stemrecht in de Algemene Ledenvergadering.

Let op: een studentlid kan geen gebruik maken van de juridische adviesdienst van de Auteursbond.