De Auteursbond
Voor schrijvers en vertalers, al meer dan 100 jaar.

Financiële APK

Druk met schrijven, maar geen tijd om goed in je eigen financiële situatie te duiken? En wil je die wel eens door een expert bekeken hebben? Auteursbondleden kunnen een Financiële APK aanvragen. De Auteursbond biedt deze dienst aan in samenwerking met de NVJ. De Financiële APK wordt mogelijk gemaakt doordat het P.C. Boutensfonds bijdraagt in de kosten en is bedoeld voor mensen die leven van de pen. Van een professioneel financieel adviseur krijg je een uitgebreid en concreet advies over jouw financiële situatie. Hierna bepaal je zelf of je actie onderneemt. Het P.C. Boutensfonds subsidieert deze verdere stappen niet.

Adviseurs 

Je kunt bij je aanvraag kiezen uit twee professionele adviseurs:

  • Majorie Molegraaf, financieel professional en als gecertificeerd financieel planner en geregistreerd belastingadviseur en estate planner  verbonden aan Pyxis Adviseurs-Fiscalisten-Accountants.
  • Peter Meijer, zelfstandig en onafhankelijk adviseur (voormalig adviseur pensioen, schade- en levensverzekeringen bij een assurantiekantoor, private banker en pensioenadviseur bij een bank).

Werkwijze

Na je aanvraag krijg je een verzoek om aan de hand van een checklist informatie te verzamelen en op te sturen. De adviseur ontvangt dit vooraf, analyseert dit en maakt een rapport. Dit rapport bespreek je persoonlijk met de adviseur. Specifieke adviezen of vervolgacties voor jouzelf kunnen voortvloeien uit dit gesprek.

Kosten

Het P.C. Boutensfonds subsidieert € 500,- per uitgebrachte APK. De kosten van een APK bedragen € 800,- voor een alleenstaande en € 1.000,- voor een stel. Een alleenstaande deelnemer heeft dus een netto bijdrage aan de APK van € 300,-. Voor een stel bedraagt de netto eigen bijdrage € 500,-.

Wat zeggen gebruikers?

“Het is fijn dat ik nu van dat immer zeurende gevoel af ben”

“Met de interesse van Peter in ons werk kwam ook het vertrouwen”

“Voor mij en mijn partner, allebei freelance literair vertaler, zijn onze financiën altijd een ver-van-mijn-bed-show; we weten dat sommige dingen niet goed geregeld zijn, maar dat is meer een zeurend ongemak waar we niet aan willen denken”

“Al met al is het een heel prettig contract en een nuttige ervaring”

Voorwaarden

  • Je bent minimaal 1 jaar lid van de Auteursbond.
  • Je kunt één keer in de vijf jaar een beroep doen op de APK-subsidie.
  • De APK wordt uitsluitend verzorgd door financieel dienstverleners die door het fonds zijn geselecteerd.
  • Je eigen bijdrage moet voor het begin van het traject op de rekening van het P.C. Boutensfonds zijn gestort: NL59 INGB 0007 228562.
  • 6 maanden na aanvang van het traject dient je tweede afspraak met de financieel adviseur ook te hebben plaatsgevonden, anders eindigt het traject zonder terugstorting van je bijdrage.
  • Het bestuur van het P.C. Boutensfonds stelt een maximum aan het aantal te honoreren aanvragen van 100 per jaar: wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Bestuur Stichting P.C. Boutensfonds

  • Claire Houps, voorzitter
  • Tom van der Geugten, secretaris

Aanvragen Financiële APK

Na ontvangst van je aanvraag krijg je van ons een bevestigingsmail en een checklist met de stukken die je aan moet leveren. Het P.C. Boutensfonds neemt contact met je op over het verdere verloop.