Word lid van de Auteursbond

Hoe meer schrijvers en vertalers we vertegenwoordigen, hoe sterker we staan. Sluit je aan!

€ 190

per jaar

Volwaardig lid

Bekijk lidmaatschap

€ 102

per jaar

Aspirant-lid

Bekijk lidmaatschap

€ – – –

Gratis

Studentlid

Bekijk lidmaatschap

6 Redenen om lid te worden

1

Samen staan we sterker

De Auteursbond is een vereniging van en voor schrijvers en vertalers. We zetten ons in voor goede contractvoorwaarden en eerlijke auteursrechtelijke vergoedingen. Wij zorgen ervoor dat de stem van auteurs zelf wordt gehoord in besprekingen met uitgevers, producenten, omroepen, en andere exploitanten van geschreven en te verfilmen werk. Hoe meer leden we vertegenwoordigen, hoe sterker we staan.
2

Onze juristen staan voor je klaar

Bij een conflict over je auteursrecht of de exploitatie van je werk, kun je een beroep doen op de juristen van de Auteursbond. In bepaalde gevallen schakelen we Stichting Rechtshulp Auteurs in. Zij bieden auteurs bijstand en bemiddeling van juridische en boekhoudkundige aard bij beroepsgerelateerde conflicten.
3

We ondersteunen je met zakelijk advies

Wil je meer weten over auteursrecht of belastingen: de medewerkers van de Auteursbond leggen je graag uit hoe het zit. Wil je advies over een contract of verkeer je in een lastige onderhandeling over de exploitatie van je werk? Wij nemen de tijd om je te helpen. Ook kun je bij de Auteursbond terecht voor een verwijzing naar subsidieverstrekkers. Leden die door een calamiteit in ernstige financiële nood verkeren, brengen we in contact met de aan de Auteursbond gelieerde Stichting Sociaal Fonds Auteurs.
4

Ontmoet je collega’s tijdens cursussen, masterclasses en borrels

De Auteursbond verenigt prozaschrijvers, dichters, jeugdboekenschrijvers, scenarioschrijvers, theaterauteurs, vertalers, vertalers, educatieve auteurs, freelance journalisten, ondertitelaars en misdaadauteurs. We organiseren symposia, workshops, masterclasses en lezingen over de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied. Leden ontmoeten elkaar tijdens borrels en wisselen kennis en ervaring uit.
5

Wij houden je op de hoogte

Als schrijver houd je je het liefst bezig met verhalen maken. Maar je bent ook zelfstandig ondernemer. De Auteursbond houdt je op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. Via onze nieuwsbrieven informeren we je over nieuwe regelgeving en de consequenties daarvan. Ook organiseren we jaarlijks een belastingavond waarop je terecht kunt met alle vragen over je aangifte.
6

Je lidmaatschap is aftrekbaar

Het lidmaatschap valt voor de Belastingdienst onder fiscaal aftrekbare beroepskosten.
Ja, ik word lid van de Auteursbond